Dr. Öğr. Üyesi Yasin ÜNAL, Alageyiğin Anadolu tarihi, kültürü ve biyoçeşitlik açısından önemi hakkında görsel video ve sunum şeklinde renkli eğlenceli bir yandan da düşündürücü nitelikte bir konuşma yaptı.
Konferansa, özellikle ISUBÜ doğa ve yaban hayatı meraklısı öğrencileri yoğun bir ilgi gösterdiler.
Konferans sonrasında düzenlenen oturumda, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Orhan Ceylan, Doğa Koruma ve Milli Parkı 6. Bölge Avcılık ve Hayatı Şube Müdürü Tamer Yılmaz ve 6. Bölge Isparta İl Şube Müdürü Hasan Eryiğit tarafından ülkemizin korunan alanları, önemli av ve yaban hayvanları Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün görevleri ile doğa koruma konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında çok önemli bilgiler verdiler.
Konferans ve sonrasında yapılan Oturum, Alageyik türünün farkındalığı ile Orman Fakültesi öğrencilerinin Doğa Koruma Milli Parklar konusunda merak ettikleri tüm sorulara ilk ağızdan cevap elde etmiş olmaları açısından çok faydalı geçti.
Doğa Gözlemleri Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Yasin ÜNAL, kapanış konuşmasında, davete icabet ederek teşrif eden ve çok önemli katkılar sunan Sn. Bölge Müdür Yardımcısı Orhan CEYLAN nezdinde Şube Müdürlerine ve tüm katılımcılara teşekkürlerini ve şükranlarını sundu.
Doğa Gözlemleri Topluluğu tarafından planlanan Burdur Kuş Gözlemi, Yazılıkanyon Tabiat Parkı Yaban Keçisi gözlemleri, Antalya Serik Boğazkent Kuş Halkalama Merkezi etkinlikleri başvuruları devam etmektedir.