Yayın Tarihi: 16.08.2023 12:45

Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencileriyle, 03.11.2022 tarihinde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi “Angiospermae” ve “Toprak İlmi” dersleri kapsamında, Prof. Dr. Hüseyin FAKİR, Prof. Dr. Yasin KARATEPE ve Arş. Gör. E. Hatice TIĞLI KAYTANLIOĞLU’nun katılımları ile Sığla Ormanı Tabiatı Koruma Alanı’na arazi uygulama gezisi gerçekleştirilmiştir.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı, Bucak Orman İşletmesi sınırları içerisinde bulunan seçkin ve izole bir yayılış gösteren ve eşsiz bir ekosistem özelliğine sahip olan Sığla ormanı hakkında öğrenciler bilgilendirilmiştir. Öğrencilere alanda bulunan orman ağaçları, çalıları (Anadolu Sığla Ağacı, Saçlı meşe, Kermes meşesi, Yalancı Akasya, Doğu Kızılağacı, Çınar, Ak Söğüt, İncir, Keçiboynuzu, Mersin, Zakkum, Hayıt, Sandal, Erguvan, Akçakesme, Menengiç, Çılbırtı çalısı vb.), bazı otsu türleri (Venüs saçı, Su nanesi, Güz çiğdemi, Bilyalı kekik vb.) ve eğrelti türleri (Solucan Eğreltisi, Kartal eğreltisi vb.) tanıtılmıştır.

Ayrıca tortul anakaya ve ana materyaller arazide uygulamalı olarak yerinde tanıtılarak, bu yapıların vejetasyon üzerindeki etkisi irdelenmiştir. Sığla Ormanı Tabiatı Koruma Alanı’nda ise taban suyunun Akdeniz ekosistemlerinde vejetasyon üzerindeki etkisi değerlendirilmiştir.