Yayın Tarihi: 16.08.2023 12:45

Süleyman Demirel Üniversitesi, Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümü öğrencileri 2013 yılı teknik gezilerini Doç.Dr.Yılmaz ÇATAL başkanlığında 03-07 Mayıs 2013 tarihleri Kütahya, Bursa ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüklerinde gerçekleştirmişlerdir. Teknik geziye Doç.Dr.Yılmaz ÇATAL, Doç.Dr.Süleyman GÜLCÜ, Yrd.Doç.Dr. İsmail DUTKUNER ve Arş.Gör.Ali ŞENOL ile 35  öğrenci katılmıştır.

Gezi heyeti Kütahya’da,  Orman Bölge Müdürü Kenan ERYİĞİT, Bölge Müdür Yardımcıları Cezmi ÖZEL ve Mücahit ERACAR tarafından karşılandı. Öğle yemeğinin ardından Bölge Müdürü Eryiğit tarafından verilen brifing ile çalışmalar anlatıldı ve öğrencilerin soruları ile yapılan çalışmalar sunum üzerinden tartışıldı. Öğleden sonra Erhami Karaçamı Meşceresi ve Tohum Bahçesinde incelemeler yapılmak üzere Kütahya ili Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğüne hareket edildi. Orada da Orman Bölge Müdür Yardımcısı Cezmi ÖZEL tarafından bilgiler verildi. Doç.Dr. Süleyman GÜLCÜ, Doç.Dr.Yılmaz ÇATAL ve Yrd.Doç.Dr.İsmail DUTKUNER tarafından verilen bilgiler ile Erhami Karaçamı geniş olarak tanıtıldı. Daha sonra Domaniç Orman İşletme Müdürlüğüne hareket edildi. Domaniç ilçe sınırlarında Domaniç Orman İşletme Müdürü ve İşletme Şefi Arkadaşları karşıladı. Sarıkız Beldesinde anıt kavak ve meşe ağacı ile Osmanlı İmparatorluğunun yaylası gezildi. Daha sonra Mızıklıçam Anıt Ağacı ve Kayın meşcereleri görüldü. Bu meşcerelerde Silvikültür, amenajman ve botanik konularında paylaşımlar yapıldı. 

Bursa’da Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun teknik gezi ekibi ile bir araya geldi. Çoşkun “Gül şehri Isparta’dan Yeşil Bursa’ya hoş geldiniz” diyerek selamladığı teknik gezi ekibine Bursa’yı 4T+2S+1O ile formülleştirdiğini bunların sırasıyla; Bursa’nın tarih, tarım, termal, turizm, su, sanayi ve orman yönlerinin olduğu anlattı. Daha sonra Silvikültür Şube Müdürü Recai Şenel teknik gezi ekibine BUROR Teras hakkında bilgi verdi. SDÜ Orman Fakültesinin Bursa programı, Uludağ Milli Parkı, Ormancılık Müzesi, Ulu Camii- Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerinde yaptıkları tarihi kültürel gezi sonrasında son buldu.

İstanbul’da İÜ Beyazıt Kampüsü, Mısır Çarşısı, Tahtakale, Eminönü Yeni Cami gezilerek ve bahçe ağaçlandırmaları tanıtılarak dolaşıldı. Sultanahmet Meydanı, Dikili taş, Topkapı Sarayı, Ayasofya Cami Müzesi ve ağaçlandırma sahaları gezildi. Ağaç budamaları ve bakımı sorumlu arkadaşlar tarafından bilgilendirildi. Ertesi gün, Boğazdan tekne ile kent korulukları ve şehir yerleşimi incelendi. Topkapı alanı ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları incelendi. İBŞB park bahçeler uygulama şefi yapılan çalışmaları anlattı. 1453 İstanbul Panorama gezilerek, Türk Dünyası Müzesi hakkında yerinde bilgi alındı. Akşam, Sultangazi Park bahçeler merkezinde incelemeler ve bitki yetiştirme teknikleri incelendi. Dikilen ağaçların bakımı hakkında bilgiler alındı. Teknik gezi başarılı bir şekilde 07 Mayıs 2013 tarihinde tamamlanmıştır.