Yayın Tarihi: 05.08.2024 21:00

Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 8. Maddesi 21.07.2024 tarihinde aşağıdaki şekilde değişmiştir.

MADDE 8 – (1) Daha önce başka bir yükseköğretim kurumunun öğrencisi iken, ÖSYM tarafından yapılan sınavlara girerek ve/veya yatay geçiş yoluyla Üniversitenin eşdeğer düzeyde bir programına kesin kaydını yaptıran öğrencilerin akademik takvimde belirtilen süreler içinde başvurmaları halinde, ilgili bölüm/program intibak komisyonu görüşleri dikkate alınarak ilgili yönetim kurulu kararı ile ders muafiyetleri ve sınıf intibakları yapılır. Bu durumda olan öğrenciler, yeni okuyacakları derslere eşdeğer olan ve önceden okuyup başarılı oldukları derslerin kredisi kadar üst yarıyıldan ders alabilirler.

MADDE 8 – (2) İntibak işlemleriyle ilgili esaslar Senato tarafından belirlenir.

Bu değişiklik sonucunda 2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren başvuru yapan öğrencilerin her dönem akademik takvimde belirlenen süreler içerisinde ders muafiyeti ve sınıf intibakı yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda muafiyet ve intibakların takibinin manuel yapılması yerine sistem üzerinden takip edilerek yapılması planlanmıştır. Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden başvuruların alınması ve başvuru onaylarının verilmesi çalışmaları tamamlanmıştır. Önlisans ve Lisans Ders Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesine göre Bölüm İntibak Komisyonu üyeleri ve öğrenciler için yardım kılavuzları hazırlanmıştır.

Muafiyet Dersleri Başvuru Kılavuzu

Muafiyet Dersleri Değerlendirme Kılavuzu