Yayın Tarihi: 30.09.2024 18:00

Orman Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin katıldığı 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı İşletmede Mesleki Eğitim (İME) uygulaması Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’nde başladı. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL, Orman Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Hasan ALKAN, Isparta Orman Bölge Müdürü Sayın Ali ÖZDEMİR, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Hasan ASLAN, Basın ve İletişim Şube Müdürü Sayın İbrahim DOĞDAŞ, Bilgi Sistemleri Şube Müdürü Sayın Niyazi BAYRAK, Isparta Orman İşletme Müdür Yardımcısı Sayın M. Özlem GAFAR, Isparta Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Sayın Ramazan ÇETİN, Fakültemiz Dekan Yardımcıları Sayın Prof. Dr. Yasin KARATEPE ve Sayın Doç. Dr. Nilüfer YAZICI, Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. H. Oğuz ÇOBAN, Silvikültür Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Fatih TONGUÇ, Uygulamalı Bilimler Planlama ve Koordinasyon Komisyonu Başkanı ve Havza Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehmet S. ÖZÇELİK, Havza Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Dr. Öğretim Üyesi İbrahim DURSUN, Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ali ŞENOL ve diğer kurum personelinin katıldığı İlk Ders Etkinliği kapsamında, İME güz dönemi öğrencileriyle buluştuk. 

Isparta Orman Bölge Müdürümüz Sayın Ali ÖZDEMİR konuşmasında, orman mühendisinin doğrudan bir yönetici olarak atanabildiğini, bu önemli görevde başarılı olmak için yapılması gereken büro ve arazi işlerini iyi öğrenmelerini, İME’den en yüksek faydayı elde etmek için gayret etmelerini ve eksik yönlerini tamamlamak için çok çalışmalarını önererek öğrencilere başarı dileklerini iletmiştir. Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. Hasan ALKAN konuşmasında, ISUBÜ Orman Fakültesinde uygulanan İME modelinin örnek bir model olarak çok olumlu yansımalarının olduğunu belirtmiş, öğrencilerimizin İME sürecinde birlikte çalışma olanağı yakalayabileceği meslektaşlarımızın bilgi ve tecrübelerinden yararlanma fırsatını iyi kullanmalarını tavsiye etmiş, Isparta Orman Bölge Müdürlüğünün kıymetli çalışanlarına özverili destekleri ve emekleri için teşekkürlerini ileterek öğrencilere başarılar dilemiştir. ISUBÜ Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL konuşmasında, İME’ye katılan öğrencilerimizin bu çalışmalar esnasında kazandığı tecrübelerden meslek yaşamlarında yararlanacaklarından, ISUBÜ mezunlarımızın sektördeki başarısının yüksek olduğundan bahsetmiş, Orman Genel Müdürlüğünün ve Isparta Orman Bölge Müdürlüğünün İME için elindeki olanakları güçlü bir şekilde kullanması nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletmiş ve öğrencilerimize başarılar dilemiştir. İlk ders etkinliğinin ardından birlikte fotoğraf çekilerek, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ve 6. Bölge Müdürlüğü’nün Şube Müdürlükleri tarafından yürütülecek 4 haftalık eğitim programı başlamıştır.  

İME modelimizin başarıya ulaşmasına tam destek veren ISUBÜ Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL’a, özveriyle davranan, yapıcı ve olumlu tavrıyla bizlere bir aile ortamında olduğumuz hissini veren Isparta Orman Bölge Müdürümüz Sayın Ali ÖZDEMİR’e, İME eğitimlerine katkılarını esirgemeyen, Doğa Koruma, Avcılık ve Yaban Hayatı, Sulak Alanlar ve Milli Parklar konularında destek verecek olan 6. Bölge Müdürümüz Sayın Mahmut TEMEL’e ve tüm personele içtenlikle çok teşekkür ederiz. Öğrencilerimize de İME sürecinde başarılar dileriz.