30 Kasım 2021 Salı

Orman Mühendisliği Bölümü Uygulama Gezisi

11 Kasım 2021 Perşembe 08:29 tarihinde eklendi | 107 defa okundu
Ormancılık Hukuku Dersi

Orman Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencileri Ormancılık Hukuku dersi kapsamında teknik bir geziye katıldılar. Gezi esnasında öğrencilere, ormancılıkla ilgili ülkemizin de taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve bu sözleşmelerin hukuksal içerikleri hakkında bilgiler aktarılmıştır.  Öğrencilere özellikle; İklim Değişikliği, Çölleşme ile Mücadele ve Biyolojik Çeşitlilik sözleşmeleri hakkında bilgi verilmiştir. Öte yandan, uluslararası sözleşmeler arasında yer alan Ramsar-Sulak Alanlar Sözleşmesi ve getirdiği yükümlülükler, bu sözleşme içinde yer alan Burdur Gölü örneği ile öğrencilere anlatılmıştır. Öğrenciler daha sonra ülkemizde Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilmiş olan Salda Gölü’nde incelemelerde bulunmuşlardır.