Orman Mühendisliği Bölümü Uygulama Gezisi

21 Kasım 2022 Pazartesi 22:35 tarihinde eklendi | 60 defa okundu
Ormancılık Politikası Dersi

Ormancılık Politikası dersi kapsamında Orman Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileriyle uygulamalı arazi gezisi geçekleştirildi. Uygulamalı gezi Süleyman Demirel Demokrasi Müzesi ve Anıt Mezar ziyareti ile başladı. Burada öğrencilere ilk olarak Müze Müdürü Osman SİVİLOĞLU tarafından müze ve anıt mezarın oluşum ve gelişim süreci hakkında bilgiler verilmiş, daha sonra müze ve anıt mezar ziyareti yapılmıştır. Uygulamalı gezi öğrencilerin Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Aksu, Kuzukulağı ve Pazarköy Orman İşletme Şefliklerini ziyareti ile devam etmiştir.  Burada öğrencilere Kuzukulağı Orman İşletme Şefi Dr. Mehmet ÖZMIŞ tarafından orman işletme şefliğinde yürütülen çeşitli ormancılık faaliyetleri hakkında bilgiler verilmiştir. Öğrenciler son olarak Başpınar Tabiat Parkı’nı ziyaret etmişler, burada Prof. Dr. Ahmet TOLUNAY tarafından öğrencilere, Türkiye’de korunan alanlar ve yönetimi hakkında bilgiler aktarılmıştır.