Prof. Dr. Runsheng YIN, ABD Özel Ormancılığı: Deneyimler ve Dersler konulu semineri sundu

12 Kasım 2022 Cumartesi 14:59 tarihinde eklendi | 105 defa okundu
Michigan State Üniversitesi Ormancılık Bölümü öğretim üyesi ve ormancılık alanında uluslararası düzeyde en prestijli dergilerden birisi olan Forest Policy and Economics dergisinin baş editörü Prof. Dr. Runsheng YIN fakültemizi ziyaret ederek “US Private Forestry: Experiences & Lessons (ABD Özel Ormancılığı: Deneyimler & Dersler)” başlıklı semineri sundu. YIN seminer kapsamında özel ormanların sınıflandırılması, tarihsel süreçte alansal değişimler, özel ormanların topluma sunduğu odun ve odun dışı ürünler ile ekosistem hizmetleri, devlet ormancılığı ile özel ormancılık arasında farklar ve vergileme ilkeleri konularında açıklamalarda bulundu. İlginin yoğun olduğu seminerde öğretim üyeleri ve öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan YIN, öğrencilerimize uluslararası düzeyde kariyer planlaması için önerilerde de bulundu. Isparta’da ve üniversitemizde bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirten YIN’e katılımı için teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler taktim edildi.