21 Kasım 2018 Çarşamba

Orman Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri yangın eğitimi yaptı

06 Kasım 2018 Salı 16:22 tarihinde eklendi | 183 defa okundu

Orman Mühendisliği son sınıf öğrencileri Orman Koruma dersi kapsamında 06 Kasım 2018 günü Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü,  Aşağıgökdere Orman İşletme Şefliğinde orman yangınları ile mücadele üzerine uygulama gerçekleştirdi. Öğrencilere, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Sayın M. Abdülkadir TAŞER ve Aşağıgökdere Orman İşletme Şefi Sayın Ramazan BELGIRAT tarafından orman yangın ekipleri, yangında kullanılan el aletleri ile motorlu araçlar, yangın işçilerinin kişisel koruyucu donanımları, ilk müdahale aracı, arazöz ve su ikmal aracı hakkında bilgiler verildi. Bununla birlikte bir orman yangınının başlangıcından itibaren yapılan yangın söndürme organizasyonu ile sahanın ağaçlandırılmasına kadar gerçekleştirilen tüm teknik ve idari işler anlatıldı.