22 Temmuz 2018 Pazar

Özlem Tunca Esirgenç ile söyleşi: Dünyayı Geziyorum

26 Mart 2018 Pazartesi 09:51 tarihinde eklendi | 489 defa okundu

Orman Fakültesince “21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” kapsamında düzenlenen söyleşi ile öğrencilerle buluşan Tunca, seyahat etmenin bir alışkanlık olduğunu ve zamanla bu alışkanlığa insanın kendini bıraktığını savundu.Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşinin açılış konuşmasını yapan Orman Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Meltem Cengiz, insanlara ormanların önemini aktarmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan “Ormancılık Günü” hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından dünya mirasını keşfetme noktasında sunduğu hizmetlerden dolayı Özlem Tunca’ya, Üniversitemiz Senatosunca  “Toplumsal Katkı Payesi” verildi.

“Dünya insanlara değil, insanlar dünyaya aittir” diyen Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Fakir de dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından birisi olan ormanlarımıza sahip çıkmamız gerektiğini vurguladı. Bireysel olarak herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Fakir, her daim değişime ve gelişime açık olan öğrencilere çok fazla görevler düştüğünü söyledi. Fakir, “Seyahat en eğlenceli öğrenme yoludur. İlkleri yaşarsınız, tecrübe kazanırsınız, sosyalleşmeyi öğrenirsiniz ve kendinizi keşfedersiniz.” dedi.

Söyleşinin akabinde ise görevde yükselme yaşayan akademisyenler binişlerini giydi.